Stappenplan voor Nieuwe Gebruikers

Hieronder vindt u globaal de stappen die u als nieuwe gebruiker kunt volgen om met behulp van Reveon rapportages in te dienen bij de rechtbank.

Let op: Elke stap bevat een link naar een helppagina met meer uitleg omtrent het onderwerp.

  1. Na de eerste keer inloggen zult u worden gevraagd om een bewind toe te voegen. Hier vult u de gegevens van het bewind in waardoor Reveon de rapportages automatisch kan aanvullen. Dit omvat persoonsgegevens van de rechthebbende maar ook gegevens over het bewind zoals zij bekend zijn bij de rechtbank. Zie deze pagina voor meer uitleg.
  2. Na succesvolle registratie van het bewind controleert u of u de boedelbeschrijving al heeft ingediend bij de rechtbank. Heeft u dit nog niet gedaan, doe dit dan zo snel mogelijk. De boedelbeschrijving dient binnen 4 maanden na aanvang van het bewind te worden ingediend. Voor meer informatie over de boedelbeschrijving volgt u deze link.
  3. Controleer of u al een rekening en verantwoording moet indienen bij de rechtbank. Dit zal het geval zijn wanneer de instellingsdatum van het bewind in het vorige jaar valt.
  4. Wanneer de boedelbeschrijving is ingediend en u een rekening en verantwoording moet invullen kunnen de bij- en afschrijvingen van de rekening van de rechthebbende worden gedownload en ingelezen. Per bank hebben wij uitgelegd hoe u bij- en afschrijvingen kunt downloaden op deze pagina.
  5. Nadat de bij- en afschrijvingen succesvol zijn ingelezen kunnen deze gecategoriseerd worden middels onze categorisatietabel. Zie categoriseren van transacties voor meer informatie.
  6. Wanneer alle transacties over het rapportagejaar van de rekening en verantwoording zijn gecategoriseerd kunt u overgaan tot het invullen van de rekening en verantwoording.
  7. Als de rekening en verantwoording definitief is gemaakt kunt u deze uitprinten en ter controle opsturen aan de rechtbank.

Gefeliciteerd! U heeft uw eerste rekening en verantwoording ingediend met behulp van Reveon.

Wanneer u naar aanleiding van de registratie of het gebruik van Reveon andere vragen heeft kunt u onze help pagina bekijken met uitleg over verschillende onderwerpen en de veelgestelde vragen en antwoorden.

Heeft u andere vragen over Reveon of heeft u een suggestie? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of door een mail te sturen naar info@reveon.nl.

Let op: voeg ons e-mailadres toe aan uw adresboek om te voorkomen dat wij in uw spamfolder belanden.