Categoriseren van Transacties

Dit is de help pagina met uitleg over het categoriseren van de door u ingelezen banktransacties.

  • Heeft u vragen omtrent het inlezen van banktransacties? Ga dan naar deze pagina.
  • Wanneer u vragen heeft over de verschillende foutmeldingen die u kunt krijgen bij het inlezen van banktransacties klik dan hier.
  • Voor uitleg over de verschillende categorieën ga dan naar deze pagina.

Om op de categorisatie pagina te komen drukt u in het hoofdmenu op een van de door u ingelezen bankrekeningen (zie onderstaande afbeelding).

FAQ Bewind met rekeningen (ongecategoriseerd)

De categorisatie tabel heeft de verschillende subcategorieën onderverdeeld in hoofd categorieën om het categoriseren voor u als gebruiker overzichtelijker te maken. Het zoekveld kunt u gebruiken om in de tabel te zoeken. Wanneer een categorie aan uw zoekcriteria voldoet zal deze groen oplichten, als u vervolgens op de enter knop drukt zal die subcategorie worden geselecteerd voor desbetreffende transactie.

Let op: subcategorieën lichten alleen groen op wanner er geen andere subcategorieën aan de zoekcriteria voldoen. Soms zult u uw zoekcriteria moeten verfijnen.

Reveon categoriseert sommige transacties ook automatisch aan de hand van een aantal variabelen. Deze lijst met zogenaamde 'regels' groeit wanner er nieuwe transacties worden ingelezen en constant gecontroleerd op haar juistheid. Hierdoor ontzorgt Reveon u als bewindvoerder.

Gecategoriseerde transacties kunnen worden teruggezet indien u een transactie verkeerd heeft gecategoriseerd. Dit doet u door naar het tabblad 'gecategoriseerde transacties' te gaan en vervolgens op de pijl rechts () van de subcategorie drukt van de verkeerd gecategoriseerde transactie. Automatisch gecategoriseerde transacties kunnen niet door u worden teruggezet. Ziet u hier een fout in neem dan contact met ons op via het contactformulier of stuur een mail naar info@reveon.nl. Bovenaan de verschillende tabbladen heeft u ook de mogelijkheid te zoeken naar een specifieke transactie of de sortering van transacties aan te passen.

Interne overboekingen herkent Reveon automatisch. Dit komt doordat de transacties in een 'CSV' bestand ook de tegenrekening bevat. Transacties tussen bijvoorbeeld de beheer- en spaarrekening worden automatisch gecategoriseerd en opgeteld in het rekening en verantwoording rapport.

Soms zal Reveon een suggestie doen voor een of meerdere specifieke subcategorieën. Dit doet zij door te analyseren hoe u voorgaande vergelijkbare transacties heeft gecategoriseerd en dat vervolgens te tonen.